ĐỀ thi chính thức học kỳ I năm họC 2011-2012 LỚP 11 MÔn thi



tải về 492.96 Kb.
trang1/7
Chuyển đổi dữ liệu04.08.2016
Kích492.96 Kb.
#12426
  1   2   3   4   5   6   7

S
MÃ ĐỀ THI : 132
Ở GD-ĐT BÌNH ĐỊNH


TRƯỜNG THPT SỐ 1 TUY PHƯỚC

------------



ĐỀ THI CHÍNH THỨC - HỌC KỲ I - NĂM HỌC 2011-2012

LỚP 11 - MÔN THI: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề

Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct. From questions 1 to 3:


Question 1: He didn’t come to class for two days, and anyone knows where he is.

A B C D


Question 2: It is extremely important for an engineer know to use a computer.

A B C D


Question 3: Many people go to the pagoda to pray of a happy year for themselves and their family.

A B C D


Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. From questions 4 to 6:

Question 4: A. visited B. decided C. handicapped D. wanted

Question 5: A. each B. which C. changeable D. characteristic

Question 6: A. husband B. hour C. helicopter D. hospital
Choose one word or phrase – (A, B, C or D) - that best completes the sentences from questions 7 to 22:
Question 7: The president expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

A. disappointment B. anxiety C. interest D. sadness

Question 8: Before I started the car, all of the passengers _________________ their seat belts.

A. have buckled B. had buckled C. will buckle D. was buckling

Question 9: How many__________ are there in the competition?

A. participative B. participants C. participates D. participations

Question 10: I am so __________ that I cannot say anything, but keep silent.

A. nervously B. nerve C. nervous D. nervousness

Question 11: ___________ is a holiday in Vietnam celebrated on September 2nd every year.

A. Teachers' Day B. Mother’s Day C. Thanksgiving D. Independence Day

Question 12: There was __________ shortage of food and safe water after the flood.

A. Ø B. an C. a D. the

Question 13: Mr. John thanked me___________ helping him with the homework.

A. to B. for C. of D. on

Question 14: _______________it was a formal dinner party, James wore his blue Jeans.

A. Even though B. Since C. Only if D. Until

Question 15: Population growth rate_______________ in recent years.

A. has fallen B. had fallen C. have fallen D. fell

Question 16: The children were warned ______ in the lake without an adult present.

A. not swim B. not to swim C. not swimming D. to not swim

Question 17: It’s no use_____________ ask him ______________us.

A. asking / helping B. asking / to help C. to ask/ helping D. to ask / to help

Question 18: My handbag was stolen ____________we were playing tennis.

A. before B. while C. after D. during



Question 19: If I had enough money , I ___________ a good dictionary.

A. would buyHotwordStyle=None; B. would have bought C. will buyHotwordStyle=None; D. will have bought

Question 20: He ____________me that if he were me, he would do that work.

A. told B. said to me C. said D. says



Question 21: Lan: What do you think of the General Knowledge Quiz?

Nga:______________________ . It’s an opportunity to test my general knowledge.



A. Yes, that’s right B. Oh, it’s great C. It’s not a good idea. D. Ok, I don’t agree

Question 22: Lan : “I’ve passed my exam.”

Mai : “_______________________”



A. Good luck. B. That’s a good idea.

C. It’s nice of you to say so. D. Congratulations!
Read the passage and choose the word (A, B , C or D) which best fits each gap of the passage from questions 23 to 27:

Lunar New Year, or Tet, is Vietnam’s main ____(23) It is the grandest and most ____(24)___ occasion in the year which falls sometime between 19th January and 20th February on the Western calendar.

On the days of Tet, everyone tries to be nice and ____(25) to each other. People believe that what they do ____(26) the first day of the year will influence their luck during the whole year. Thus, only positive comments should be ____(27)____.

Question 23: A. day B. excursion C. holiday D. vacation

Question 24: A. big B. important C. boring D. importance

Question 25: A. impolite B. rude C. polite D. please

Question 26: A. on B. at C. for D. of

Question 27: A. done B. taken C. had D. made
Read the passage carefully and choose the best answers to the questions from questions 28 to 32:

Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behaviour between two or more humans. This article focuses on the notion specific to interpersonal relationships. In this sense, the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem and affection. Friends will welcome each other's company and exhibit loyalty towards each other. Their tastes will usually be similar and may converge and they will share enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behaviour, such as exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.

Yet, for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them. Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating on a consistent basis: the tendency to desire what is best for the other, sympathy and empathy, honesty, perhaps in situations where it may be difficult for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one's counterpart mutual understanding.

In a comparison of personal relationships, friendship is considered to be closer than association, although there is a range of degrees of intimacy in both friendships and associations. The study of friendship is included in sociology, anthropology, philosophy and zoology. Various theories of friendship have been proposed, among which are social psychology, social exchange theory, equity theory, relational dialectics and attachment styles.

Question 28: What term is used to denote co-operative and supportive behaviour between people?

A. Anthropology. B. Psychology. C. Sociology. D. Friendship.

Question 29: Which sentence is NOT true according to the 1st paragraph?

A. They often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.

B. They will welcome each other's company and express loyalty towards each other.

C. They seldom desire the best for their friends.

D. Friends often engage in mutually helping behaviour.

Question 30: What is closer, friendship or association?

A. Association is considered to be closer than friendship.

B. Association is considered to be as close as friendship.

C. Both friendship and association are close.

D. Friendship is considered to be closer than association.

Question 31: What fields of study are about friendship?

A. The tendency to desire what is best for the other, sympathy, empathy and honesty.

B. Social psychology, social exchange theory, equity theory.

C. Sociology, anthropology, philosophy and zoology.

D. Mutual knowledge, esteem and affection.

Question 32: What kind of things will friends share?

A. Degrees of intimacy.

B. Various theories of friendship.

C. Enjoyable activities.

D. The tendency to desire what is best for the other.


Choose the word (A, B, C or D) that has stress pattern different from that of the other words from questions 33 to 34:

Question 33: A. problem B. participate C. orphanage D. voluntary

Question 34: A. calendar B. parade C. occasion D. longevity
WRITING : Choose the best answer for the following sentences from questions 35 to 40:
Question 35: 'Could you please wait here until your name is called?'

A. She reminded me to wait here until my name was called.

B. She advised me to wait there until my name was called.

C. She asked me to wait there until my name was called.

D. She wanted to know if I could wait there until my name was called.

Question 36: Build a sentence, using the words given by choosing - A, B, C or D – from the ones given:

Tom /work/ hard /he/ pass/ exam.

A. Will Tom work hard, he will pass the exam.

B. Unless Tom works hard, he will pass the exam.

C. If Tom doesn’t work hard, he will pass the exam.

D. Should Tom work hard, he will pass the exam.

Question 37: Complete the sentence by choosing - A, B, C or D – from the phrases given.



If he had tried harder, he ________________ .

A. would not sack B. will not sack

C. will not be sacked D. would not have been sacked

Question 38: Rearrange the words given to make a complete sentence by choosing - A, B, C or D

– from the ones given.



to return/ John/ to/ next/ it/ day/ promised/ her/ the

A. John promised returning it to her the next day.

B. John promised return it to her to the next day.

C. John promised to return it the next day to her.

D. John promised to return it to her the next day.

Question 39: Complete the sentence by choosing - A, B, C or D – from the ones given.

___________________ he began to make friends more easily.

A. After entering the new school B. Upon entering into the new school

C. When he had been entering the new school. D. Having entered his new school, it was found that

Question 40: I first started to play the guitar when I was sixteen.

A. I have played the guitar when I was sixteen. B. I have started the guitar when I was sixteen.

C. I have started the guitar since I was sixteen. D. I have been playing the guitar since I was sixteen.

----------

-------------------------------------------- The end ---------------------------------------------

TEST MATRIX



Topics

Knowledge

Comprehension

Application

Total

I / Phonetics :

-The pronunciation of :- / g /- / dZ /

/ t∫ /- /k /

/ ə / - / o: /

- Word stress of words of three and four syllables .

1

1



1

2








5


II / Reading :

  • Gap filling .

  • Reading comprehension .

5


5




10


III /Vocabulary & grammar :

* Vocabulary :

* Grammar :

- Tenses :

- Verb forms :

- Speaking :


4
2
1


5

3





15


IV- Writing :

- Identifying error :

- Transformation :




5


5

10

TOTAL SENTENCES



17

18

5

40



SỞ GIÁO DUC & ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI HỌC KỲ I – NĂM HỌC : 2011– 2012

TRƯỜNG THPT SỐ 2 AN NHƠN . MÔN THI : TIẾNG ANH 11 Mã đề : 1102



THỜI GIAN : 45 PHÚT ( Không kể giao đề )

***** @ *****

Họ và tên thí sinh : …………………………. , Số bao danh : …………
I / VOCABULARY & GRAMMAR : Choose the best option .

1. Good friendship should be based on ………… respect , trust and understanding .

a. loyal b. attractive c. suspicious d. mutual

2. We must cooperate closely in order to finish the project on time .

a. help b. work together c. agree d. assist

3. The birthday marks the …………… in the life of a person , when he / she first came into being .

a. labels b. milestones c. starting points d. symptoms

4. The man expected ………………… a job in that company .

a. to offer b. offering c. to be offered d. being offering

5. ……………all his homework , Tom was allowed to go out with his friends .

a. To do b. Had done c. Doing d. Having done

6. We can’t grow enough food to …………..the increasing population .

a. support b. supporter c. supportable d. supportive

7. Mary should have apologized ……….being late this morning , but she didn’t .

a. on b. for c. of d. about

8. Western people are not used …………with chopsticks .

a. eat b. to eat c. to eating d. for eating

9. ……………is the act of limiting the children born .

a. Population b. Birth rate c. Birth control d. Under-population

10. The policeman ……………himopen his briefcase .

a. made b. asked c. forced d. told

11. Thanks to the …………. among producers , customers can buy goods with low prices .

a. compete b. competitor c. completion d. competition

12. - “ I hear you have passed your exams . Congratulations !” ~ “ ………………”.

a. Thank you ! b. Congratulations ! c. Not at all d. It’s my pleasure .

13. He wouldn’t have failed if he …………….his father’s advice .

a. takes b. took c. had taken d. would take

14. ……………printing …………by Chinese ?

a. Did / invented b. Was / invented c. Was / inventing d. Were / invented

15. The volunteers help disadvantaged children to …………….their difficulties .

a. struggle b. fight c. forget d. overcome

II / ERROR IDENTIFICATION : Pick out the underlined part that needs correcting .

16. Overpopulation is a short way to lead to poor , illiteracy and social evils .

( A ) ( B ) ( C ) ( D )

17. The film was so bored that many people walked out of the cinema just after 15 minutes watching it .

( A ) ( B ) ( C ) ( D )

18. To save energy , all the lights should be turned off before going out .

( A) ( B) ( C ) ( D )

19. Have seen the film twice , I don’t want to see it again any more .

(A) ( B ) ( C ) (D )

20. They let me choose an umbrella , and I took the blue once .

( A ) ( B ) ( C ) ( D )

III / READING :

A - Choose the best answer to complete each space .

I had an ……….( 21) experience last year . When I ………..( 22) to town in the south of France , a young man waved to me .

I stopped and he asked me for a lift . As soon as he had got into the car , I said good morning to him ……….( 23) French and he replied in the same language . ………….( 24) of us spoke during the journey . I myself know a little of French . I had nearly approached the town when the young man suddenly said , very ………….( 25) , “ Do you speak English ? ” As I soon learnt , he was English himself .

21. a. amuse b. amusing c. amused d. amusement

22. a. was driving b. drove c. had been driving d. having driven

23. a. with b. in c. on d. by

24. a. Not b. Neither c. None c. All

25. a. quick b. slow c. slowly d. slowness

B - Read the passage and choose the best answer for each question :

Different regions have different rates of population growth , but in the 20th century , the world saw the biggest increase in its population in human history due to medical advances and massive increase in agricultural productivity made by the Green Revolution .

However , in some countries there is a negative population growth , especially in the Central and Eastern Europe , mainly due to low fertility rate ,and Southern Africa due to the high number of HIV – related deaths .Within the next decades , Japan and some countries in Western Europe are also expected to encounter a negative population growth due to sub-replacement fertility rates .

Population growth which exceeds the carrying capacity of an area will result in overpopulation . On the contrary , such areas may be considered “ under-populated ” if the population is not large enough to maintain an economic system .



  1. Which sentence is NOT true ?

a. Most of the countries in the world are facing the problem of overpopulation

b. Overpopulation is a state when the population growth exceeds the carrying capacity of an area

c. The Green Revolution caused the population explosion in the 20th century .

d. The 20th century had the highest population growth rate in the history .

27. When is an area considered “ under-populated ” ?

a. When its population is not big enough to maintain the economic system .

b. When it has high number of HIV – related deaths .

c. When its population is too poor .

d. When it has high fertility rate

28. Which areas are expected to encounter a decrease in population growth in the next decades ?

a. Some countries in Central and Eastern Europe , b. Japan

c. Some countries in Western Europe , d. B and C

29. Negative population growth in Central and Eastern Europe is due to : ……………

a. high fertility rate b. low fertility rate

c. low death rate d. high number of HIV-related deaths .


  1. What does “ fertility rate ” mean ?

a. birth rate b. death rate c. growth rate d. marriage rate

IV / WRITING : Choose the sentence that has the same meaning as the root one :

31. “ If I were you . I would travel to Paris by train ,” Jane said .

a. Jane said If she had been me , she would have traveled to Paris by train .

b. Jane said If she were me , she would travel to Paris by train .

c. Jane advised me to travel to Paris by train .

d. B and C are correct .

32. “ Congratulations ! You’ve won the scholarship ,” he said .

a. He said that congratulations ! I had won the scholarship . b. He said I had won the scholarship and he congratulated .

c. He congratulated me on having won the scholarship . d. He congratulated me of winning the scholarship .

33. Tom did his homework and then he went to bed .

a. After Tom had done his homework , he went to bed . b. Having done his homework , Tom went to bed .

c. Doing his homework , Tom went to bed . d. A and B are correct .

34. Let’s start our journey or we’ll be late .

a. If we start our journey , we won’t be late . b. Unless we start our journey , we won’t be late .

c. If we don’t start our journey , we’ll be late . d. We would be late if we didn’t start our journey .

35. He dislikes people asking him about his job .

a. Asking him about his job is disliked . b. He dislikes being asked about his job .

c. His job is disliked asking about . d. People are disliked asking about his job .



V / PHONETICS :

A- Choose a word whose underlined part is pronounced differently from the others :

36. a. figure b. average c. organize d. grow

37. a. choose b. children c. character d. teacher

38. a. volunteer b. province c. population d. provide



B – Choose a word whose stressed syllable is different from the others .

39. a. coordinate b. voluntary c. minority d. development

40. a. assistance b. supporter c. vocation d. secretary
( The end )

ĐÁP ÁN ĐỀ THI TIẾNG ANH 11



MÃ ĐỀ : 1101 MÃ ĐỀ : 1102

1-B

11-D

21-C

31-C




1-D

11-D

21-B

31-D

2-C

12-B

22-C

32-B

2-B

12-A

22-A

32-C

3-D

13-B

23-D

33-C

3-B

13-C

23-B

33-D

4-B

14-C

24-A

34-D

4-C

14-B

24-B

34-C

5-D

15-D

25-A

35-D

5-D

15-D

25-C

35-B

6-A

16-C

26-B

36-C

6-A

16-C

26-A

36-B

7-B

17-B

27-A

37-A

7-B

17-A

27-A

37-C

8-C

18-D

28-B

38-D

8-C

18-D

28-D

38-D

9-C

19-D

29-B

39-A

9-C

19-A

29-B

39-B

10-C

20-A

30-C

40-D

10-A

20-D

30-A

40-D

Каталог: data -> file -> 2015 -> Thang01
Thang01 -> Nguyên mẫu không có To
Thang01 -> Báo Cáo Thực Tập
Thang01 -> Bài 51: Cho hai hình vuông abcd và mnpq như trong hình vẽ. Biết bd = 12 cm. Hãy tính diện tích phần gạch chéo. Bài giải
Thang01 -> PHÒng gd – Đt chưƠng mỹ ĐỀ̀ thi học sinh giỏi năM 2011-2012
Thang01 -> Bài tập kết hợp thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn
Thang01 -> BÀi tập tiếng anh thì hiện tại hoàn thành chia động từ ở thì hiện tại hoàn thành
Thang01 -> BÀi tập về nhôm và HỢp chất củA nhôm a. Kim loại tác dụng với bazơ VÀ BÀi toán lưỠng tíNH
Thang01 -> BÀi luận tiếng anh mẫu theo chủ ĐỀ phầN 1 Life in the city
Thang01 -> You should spend about 20 minutes on Question 1-15, which are base on Reading passage 1 below
Thang01 -> BÀi tập tiếng anh lớP 11 Ôn thi học kỳ II relative pronouns, clauses and adverbs I. Chọn a, b, c hoặc d để hoàn thành câu

tải về 492.96 Kb.

Chia sẻ với bạn bè của bạn:
  1   2   3   4   5   6   7




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©ua.originaldll.com 2024
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương